Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Дрогобиччині провели фінал чемпіонату з брейн-рингу та вшанували Героїв України

У середу, 22 травня, на батьківщині полковника армії УНР, голови проводу ОУН Андрія Мельника в селі Воля Якубовська Дрогобицького району відбувся фінальний етап обласного чемпіонату серед шкільних команд з брейн-рингу на історико-патріотичну тематику, присвячений Дню Героїв України. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Відвідали захід депутати Львівської обласної ради Парасковія Дворянин, Ореслава Хомик, Сергій  Оленич.

У вітальному слові заступник голови постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Парасковія Дворянин до Дня Героїв побажала талановитим учням, їхнім наставникам і всім українцям – щовечора перед сном читати життєписи та історії наших Героїв, тоді вони не стануть просто статистикою війни. А слова «Героям Слава» матимуть зміст!

«Коли успішні діти, перед тим, як продемонструвати на брейн-рингу свої знання з української історії, вшановують Героїв України разом з бійцями ЗСУ, учителями, посадовцями, священниками та меценатами – ми незламні у вмінні боротись, вчитись і памʼятати», - сказала Парасковія Дворянин.

«16 учнівських команд зійшлися в інтелектуальних поєдинках на брейн-рингу, організувати який допомогли учні і викладачі комунального закладу Львівської обласної ради «Обласний науковий ліцей».

Перше місце посіла команда гімназії №12 Червоноградської міської ради, друге – команда Бориславського ЗЗСО №8, а на третю сходинку зійшли одразу дві команди – ЗЗСО І-ІІІ ст. смт Новий Яричів та Івано-Франківський ЗЗСО І - ІІІ ступенів імені Івана Франка», - поінформував департамент освіти і науки Львівської ОВА.

Як розповів секретар комісії з питань молоді та спорту Львівської обласної ради Сергій  Оленич, присутні на заході вшанували Героїв України усіх часів, віддали шану та повагу сучасним Героям України, які поклали своє життя за майбутнє нашої держави.

«Преосвященний владика Ярослав Приріз здійснив чин освячення памʼятника «Борцям різних поколінь за Незалежність України», - повідомив Сергій  Оленич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ