Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Форумі видавців презентують друге видання альбому Пінзеля

Презентація другого видання альбому «Таїни Пінзеля» Віри Стецько відбудеться у межах Форуму видавців 16 вересня у залах Палацу Потоцьких Львівської Галереї мистецтв як одна зі складових культурно-мистецького проекту «Під зорею Пінзеля», повідомила прес-служба Львівської ОДА,

Мета проекту «Під зорею Пінзеля» - збереження  та популяризація мистецької спадщини знаного українського скульптора середини XVIII століття, представника пізнього Бароко і Рококо.

Окрім презентації альбому, у межах проекту «Під зорею пінзеля» також передбачили показ авторської колекції одягу «прет-а-порте» Арт-студії ІвониЛобан «Пінзель. Львів. Бароко», демонстрацію документального 10-ти хвилинного фільму «Таїна Пінзеля– від Бучача до Лувру», експозицію мистецьких творів львівських та тернопільських художників, керамістів, скульпторів, а також  концерт гурту «Rockoko» і співачки Оксани Мухи.

«Іоан Георгій Пінзель зробив величезний внесок у розвиток українського мистецтва, поширення української культури у світі. Цей проект – це перший крок для популяризації, розкриття спадщини Пінзеля та культури і мистецтва Львівщини зокрема», - зазначила в.о. директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Мирослава Туркало.

Свої доробки, створені під впливом творчості Іоана Георгія Пінзеля.  вже погодилися запрезентувати художники М. Демцю, Р. Грабар, О. Скоп, Т. Бенях, С. Міхновський, О. Жеребецька, В. Цісарик, О. Онуфрів, Л.Каліка, О.Крохмалюк, В.Одрехівський, П.Сипняк, У.Федько, В.Проданчук, Р.Йолич, П.Романчук, Т.Тарасенко, О.Андрущенко, В.Москалюк,М.Москалюк, П.Ярмолик, О.Білорбан, М.Радь, П.Крохмалюк, Л.Панчишин та багато інших митців. 

Зазначимо, що перше видання альбому видали у Тернополі у 2012 році спеціально до відкриття виставки «Скульптор бароко в Україні у середині ХVIII століття: Іоан Георгій Пінзель» у Луврі.

Розпочнеться презентація другого видання альбому «Таїни Пінзеля» о 17:00,  мистецька частина проекту стартуватиме о 18:00. Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ