Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Гаїті затримали ймовірних убивць президента Жовенеля Моїза

Один із міністрів уряду Гаїті повідомив про затримання ймовірних вбивць президента Жовенеля Мойза і взяття їх під варту.
Жовенель Моїз

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP News Agency.

"Ймовірні вбивці президента Гаїті під вартою, говорить міністр уряду", - пише агентство.

Крім того зазначається, що згідно з даними поліції, четверо "найманців" вбито та двоє заарештовано після вбивства президента Гаїті.

Про затримання підозрюваних у вбивстві президента також повідомив міністр комунікацій Гаїті Франц Екзантус.

В столиці країни Порт-о-Пренс поліція здійснює спецоперацію.

Влада Гаїті оголосила військовий стан. Прем’єр країни Клод Жозеф закликав націю об’єднатися в важкий момент, а також підкреслив, що армія і уряд контролюють ситуацію в країні. Аеропорт в Порт-о-Пренсі (столиця країни) з ранку перестав приймати міжнародні рейси, хоча офіційно про його закриття не повідомлялося. Домініканська республіка — єдина держава, що має сухопутний кордон з Гаїті, — оголосила про його негайне закриття.

Додатково

Варто зауважити, що Папа Римський Франциск засудив вбивство президента Гаїті Жовенеля Моїза і побажав “гаїтянському народу солідарності і процвітання”.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, в ніч з вівторка на середу група невідомих вчинила напад на резиденцію президента Гаїті Жовенеля Моїза і застрелила його. Зловмисники поранили і дружину глави держави, яка згодом померла у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ