Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На хабарі затримали начальника Чернівецького прикордонного загону

Сьогодні, 15 липня, слідчі військової прокуратури Західного регіону начальник Чернівецького прикордонного загону за вчинення корупційного злочину - замаху на одержання хабара у розмірі 25 тис євро. Про це під час брифінгу повідомив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За словами Матіоса, він був затриманий в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника начальника Чернівецького прикордонного загону по оперативній частині у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди у великому розмірі).

Наразі затриманому повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину. На даний час вирішується питання про обрання корупціонеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва офіцери за попередньою змовою вимагали від підлеглих військовослужбовців кошти на загальну суму 25 тис євро за не вжиття заходів щодо притягнення їх до відповідальності за допущені порушення правил несення прикордонної служби. Зазначені неправомірні дії були зупинені під час реалізації злочинного умислу підозрюваних та отримання частини хабара у розмірі 5 тис євро.

«І Глава держави, і Генеральний прокурор України чітко висловили свою публічну позицію по боротьбі з корупцією, не дивлячись на жодні посади, і чини», - наголосив Головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ