Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

На Харківщині ідентифікували 875 із понад 1000 убитих під час окупації

Майже 17 тисяч воєнних злочинів окупантів на Харківщині зареєстрували лише поліцейські області

Фото: Depositphotos

Голова Нацполіції Іван Вигівський відвідав поліцейських на прифронтовій Харківщині. Він розповів, що після деокупації ідентифіковано 875 тіл загиблих з 1008.

Про це Нацполіція повідомляє в телеграмі.

Головний поліцейській країни перевірив умови несення служби підлеглими у Куп’янському районі, який щодня потерпає від ворожих обстрілів, та у Харкові.

Іван Вигівський розповів, що ворог залишив після себе 1 008 тіл убитих та загиблих, з яких 29 – дітей. Поліцейськими на сьогодні ідентифіковано 875 осіб, і ця робота не припиняється ні на день.

Майже 17 тисяч воєнних злочинів окупантів на Харківщині зареєстрували лише поліцейські області.

Через війну Нацполіція зазнала втрат і серед поліцейських Харківщини  – є ті, хто віддав своє життя при виконанні службових обов’язків, а 177 поліцейських були поранені.

Іван Вигівський прибув у Куп’янськ – в одну з найгарячіших точок прифронтового регіону. «Нескорений. Незламний. Український» – таке тепер гасло має цей район. З перших днів повномасштабного вторгнення він опинився в пастці. Вісім громад площею понад 4 тисячі кілометрів з населенням близько 135 тисяч громадян потрапили в окупацію російських військових, які катували та знущались з цивільних. За цей час тут було вбито понад 200 мирних мешканців району, поранено понад 750.

«Ви знаєте, скільки ще два роки тому непритаманних поліції функцій ви тепер виконуєте щоденно – від порятунку людей під завалами до розмінування тисяч кілометрів рідної землі. Такі сьогодні українські поліцейські. Які залишаються там, де є ще хоч один цивільний, якому може знадобитись наша допомога. Всім вам зичу щодня повертатись цілим і неушкодженим з кожного виїзду і наряду, і дякую за службу», – зазначив голова Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ