Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Хмельниччині запобігли спробі привласнити 8 млн грн бюджетних коштів

Прокуратурою Хмельницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами замаху на привласнення державних коштів через фіктивні підприємства, яке розслідується слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в області. Повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Встановлено, що місцеві особи на початку 2016 року створили три будівельні ТОВ, у яких  відсутні необхідні умови для здійснення такого виду  господарської діяльності (немає  найманих працівників, основних засобів, виробничих активів, об’єктів будівництва, складських приміщень, транспортних засобів, дозволів на виконання будівельних робіт тощо).

Усе це вказує на фіктивність підприємств, які були створені саме для прикриття незаконної діяльності, що полягала у безпідставному відшкодуванні податку на додану вартість з державного бюджету та можливому подальшому привласненні цих коштів.

Зокрема, в такий злочинний спосіб засновники та керівники ТОВ безпідставно заявили до відшкодування із бюджету ПДВ на суму більше 8 млн гривень.

Кримінальне провадження зареєстроване за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 (замах на привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України. У ньому проводяться всі необхідні слідчі дії з метою встановлення обставин вчинення злочину та винних осіб.

                           

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ