Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За незаконне переправлення військовозобов’язаних судитимуть п’ятьох учасників організованої злочинної групи на Буковині

За незаконне переправлення військовозобов’язаних судитимуть п’ятьох учасників організованої злочинної групи на Буковині, - пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

Чернівецька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’яти місцевих мешканців за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчинені організованою групою з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідування встановило, що організована злочинна група на чолі із 28-річним правоохоронцем влітку 2023 року розробила протиправний механізм переправлення військовозобов'язаних через кордон поза межами пунктів пропуску у Вижницькому районі Буковини.

Вони підшукували «клієнтів», перевозили на власному транспорті в обхід розміщення нарядів дорожньо-патрульної служби, поселяли у місцеві готелі та чекали слушного часу для незаконної оборудки.

Надалі обвинувачувані пішки супроводжували ухилянтів гірською лісовою територією до українсько-румунського кордону, де і відбувався перехід.

Спільники добре знали місцевість, володіли інформацією про особливості роботи прикордонників, а також знали про «слабкі місця» на лінії кордону. За такі послуги вони брали від 4,5 до 5 тисяч євро з однієї людини, які ділили між собою відповідно до розподілу ролей.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за матеріалами Департаменту військової контррозвідки СБУ у взаємодії із Управлінням стратегічних розслідувань у Чернівецькій області та 31 прикордонним загоном імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича (м. Чернівці). 

Довідково: санкція статті передбачає від 7 до 9 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк та конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ