Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На ідеї «збагачення» підніметься та об’єднається вся Україна – Олександр Жолудь

На ідеї «збагачення» підніметься та об’єднається вся Україна. Так вважає експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. За його словами, говорити про те, що одна частина України годує іншу, – некоректно.
«Те, що говориться, що Східна Україна годує Західну, є нісенітницею, і дивно, що жоден науково-дослідний інститут та ЗМІ не зайнялися вивченням того, хто насправді кого годує. До прикладу, промислова Луганська область є насправді дотаційною, і не вона годує Україну, а сама годується з державного бюджету. Але водночас її територією проходять газогони, з яких вона мала б досить багато заробляти, втім, заробляє Київ, в якому зареєстровано НАК «Нафтогаз України» та його „дочка” «Укртрансгаз». Тобто всі грошові потоки з областей сконцентровані в столиці, а дотаційний принцип поширюється на багато регіонів», – говорить у коментарі «Гал-info» Жолудь.
На думку експерта, якщо б відбулося відокремлення та автономізація промислових районів Південної та Східної України в ПіСУАР, як пропонував сепаратист Кушнарьов, то нова автономна республіка отримала б зовсім інші ціни продукцію, що не виробляється в регіоні. «Якщо б промислові регіони від’єдналися, то вони отримали б зовсім інші ціни на продукти харчування та іншу продукцію, що не виробляється або виробляється у малій кількості всередині регіонів. Тому не треба говорити та думати про те, що ми, мовляв, працюємо за себе і за них, а вони нічого не роблять, а споживають плоди нашої діяльності, а треба сумлінно працювати, збагачуватися і купувати вітчизняне, те, що необхідно, зокрема те, що виробляється в інших регіонах України. На ідеї збагачення підніметься та об’єднається вся Україна», – вважає експерт.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ