Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На кінець 2019 року очікується 267 млрд грн доходів місцевих бюджетів

На кінець 2019 року очікуємо 267 млрд грн власних доходів місцевих бюджетів, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Сьогодні на місцях, в громадах, є величезні можливості для реалізації. Мова йде не тільки про державну підтримку, за п’ять років впровадження децентралізації — місцеві бюджети зросли до 234 млрд грн.

Про це у прямому ефірі ТК «Еспресо» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Якщо говорити мовою цифр: власні доходи місцевого самоврядування в 2014 році, до початку реформи, складали близько 70 млрд грн, на кінець 2015 року – майже 100 млрд грн. І всі казали – це вже остаточне досягнення. Але, на кінець 2016 року – 147 млрд грн, 2017 – 193 млрд грн, 2018 – 234 млрд грн, на кінець 2019 року очікуємо 267 млрд грн», — зазначив Геннадій Зубко.

За його словами, крім зростання місцевих бюджетів і державної підтримки на інфраструктуру, сільську медицину й освіту, громади фінансово підтримує й Європа. Так, у 2018 році розпочалась реалізація 70 регіональних проектів за кошти Європейського Союзу в рамках Програми підтримки секторальної політики України. Загальна сума фінансування – понад 600 млн грн. Це перші 70 регіональних стартапів, які перемогли в конкурсному відборі за 5 напрямками: інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність. Це ще один напрямок потужної держпідтримки розвитку громад та розбудови їхньої інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ