Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Книжковому Арсеналі презентуватимуть книгу про Кенгірське повстання
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Книжковому Арсеналі презентуватимуть книгу про Кенгірське повстання

Під час Книжкового Арсеналу відбудеться презентація книги про історію повстання в’язнів ГУЛАГу біля селища Кенгір у Казахстані.

Автором книги «Карлаг. Кенгірське повстання» є Турганбек Алланіязов, науковим редактором українського перекладу та авторкою передмови - співробітниця Українського інституту національної пам’яті, кандидат історичних наук Леся Бондарук.

Презентація книги відбудеться під час дискусії «Казахський майданчик. Пам’ять в ім’я майбутнього» 1 червня 2018 році в залі «Папір» Книжкового Арсеналу. Початок о 12.00.

У дискусії візьмуть участь:

  • Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті
  • Леся Бондарук, кандидат історичних наук,
  • Володимир Джиджора, Тимчасовий повірений у справах України в Республіці Казахстан,
  • Нурлан Дулатбеков, доктор юридичних наук, автор наукового проекту «Карлаг: пам’ять в ім’я майбутнього», в межах якого було опубліковано понад 20 книг, присвячених історії Карагандинського табору і ГУЛАГу,
  • Турганбек Алланіязов, кандидат історичних наук, дослідник історії антирадянських повстань у Центральному Казахстані.

Кенгірське повстання – це повстання в’язнів 3-го відділення Степового табору МВС СРСР, яке відбувалось 16 травня – 26 червня 1954 р.

Автором ідеї книг «Карлаг. Кенгірське повстання» та «Нариси Степового табору МВС СРСР (1948-1956 рр.)», які будуть презентувати, є науковий керівник проекту “Карлаг: пам’ять в ім’я майбутнього” Нурлан Дулатбеков.

Презентовані книги – це спільний проект  Посольства України в Республіці Казахстан та Карагандинського обласного Товариства української мови імені Тараса Шевченка «Рідне слово», здійснений в рамках виконання Плану заходів Міністерства закордонних справ України на 2017 р. з реалізації бюджетної програми №1401110 щодо підтримки зв’язків з українцями, що проживають за межами України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ