Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На «Краківському ринку» Михайло Цимбалюк витратив 300 грн і створив торгові місця для селян

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк, не чекаючи звіту своїх підлеглих про стабілізацію цін, вирішив на власні очі подивитися, як працюють люди у торгових підприємствах і дізнатися, що думають пересічні громадяни про владу. Зважаючи, що найбільш відвертий контингент населення все таки на ринках, тому сьогодні, у суботу, 15 січня, керівник області несподівано приїхав на один з найбільших торгівельних об’єктів Львівщини – «Краківський ринок». До речі, такі непередбачувані вояжі Михайло Цимбалюк робить постійно, бо вважає, що прямий зв'язок з громадою – найкращий спосіб почути не те, що розповідають з боку, а те, чим люди живуть насправді.

Відійшовши від заяложених чиновницьких стандартів, голова Львівської ОДА обрав роль покупця, поєднавши приємне, - покупки, з корисним – думкою народу. Слід одразу зазначити, що Михайло Цимбалюк з власної кишені оплачував придбані продукти, не повідомляв адміністрацію ринку про своє перебування, тим самим, відкидаючи можливість, хоч щось отримати у презент. Щоправда, продавці «Краківського», незважаючи на те, що тут він часто з’являється інкогніто, губернатора знають добре і як покупцем завжди задоволені.

- Інший міг би попросити, щоб йому все привезли додому, а він по ринку ходить сам, - каже пані Марія, яка продає м’ясні вироби. – Що не кажіть, а приємно не по телевізору, а наживо побачити губернатора, та ще й сусідам розповісти, що він в тебе купував сало чи шинку, розпитував чи важко працювати і як живеться, - додала жінка.

- Колись, коли він ще працював в міліції, то був нашим постійним клієнтом, - каже продавець овочів пані Оля. – Зараз він прийшов до нас перший раз. Як покупець не прискіпливий, але любить продукти, вирощені без хімії, цікавиться, звідки продукція. Завжди лишає кілька гривень «зверху». Як людина вигядає щирим, а яким буде керівником області, то побачимо. Дай Боже, щоб йому все вдалося.

У суботу Михайло Цимбалюк трохи дав виручки продавцям «Краківського ринку». Придбавши півкіло селери, пучок ріпчастої цибулі, кілограм телятини, свинини, 400 грамів сала «По-куликівськи», 300 грамів ковбаси-бульбянки, мясний рулет, а також 300 грамів цукерок львівської фірми «Світоч» (Михайло Михайлович полюбляє «Ромашку»), губернатор витратив близько трьохсот гривень.

І хоч ажіотажу від візиту покупця-високопосадоця на «Краківському ринку» не було, проте непоміченим Михайлові Цимбалюку залишитися не вдалося. Охорона повідомила про присутність губернатора на підприємстві. Правда, від цього також була користь. Керівник Львівщини отримав детальну інформацію про наявність торгових місць на продуктовому та м’ясному відділеннях ринку і вийшов з цікавою пропозицією – надавати торгові місця безпосередньо самим виробникам, уникаючи послуг посередників.

Для того, щоби отримати коментар у губернатора, нам довелося признатися, що, несподівано його помітивши, потай спостерігали за покупками на «Краківському». Михайло Михайлович, наші «слідчі» дії не схвалив, однак з розуміння поставився до журналістської праці. Каже, що він чоловік публічний, тому й таємничити нічого.

- Мені приємно, що будучи на «Краківському ринку» не вперше, я постійно бачу тих самих продавців. Це говорить про певну стабільність підприємства і про вміння адміністрації підприємства налагодити співпрацю між продавцями та покупцями, - каже голова Львівської ОДА. - Поспілкувавшись з людьми тут на ринку, дійшов висновку, що вкрай необхідно для продажу сільськогосподарської продукції надавати можливість, створювати робочі місця безпосередньо для самих товаровиробників. Сьогодні я запропонував такий формат, і на «Краківському ринку» будуть створені торгові місця для тих людей, які виростили продукт на власному городі, полі, стайні чи хліві, тобто реалізація м’ясної продукції та переробки з перших рук. Щоправда, ще залишилося знайти консенсус між тими, хто контролює якість продукції – це служби Держстандарту та управління ветеринарної медицини, і адміністрацією ринку. Я хочу подякувати керівництву «Краківського ринку», і зокрема Володимиру Кожану, за розуміння проблеми. Тому з певністю можу сказати, що спочатку на «Краківському», а згодом і на інших ринках буде відведено конкретні місця, для прямої торгівлі товаровиробником, - наголосив Михайло Цимбалюк.

Зі слів Михайла Цимбалюка, з адміністрацією ринку вдалося домовитися про мінімальну оплату за торгове місце з боку безпосередніх виробників продукції.

- Я часто чую від простих людей, особливо селян-господарів, що вони позбавлені можливості торгувати на ринках Львівщини, що у них за заниженими цінами скуповують продукцію, а вони доступу до продажі не мають. Тому таку несправедливість треба ліквідувати. Ми зобов’язані створити такі умови торгівлі, щоб стимулювати людей у селі вирощувати овочі та фрукти, годувати худобу, і мати гарантію чесної реалізації, реалізації не за встановленими кимось цінами, а за тою вартістю, яку назве сам виробник і на яку пристане покупець. Принаймні, це буде справедливо, - підкреслив голова Львівської облдержадміністрації.

Михайло Цимбалюк пообіцяв, що його наступні візити, як на «Краківський ринок», так і на інші підприємства будуть такими ж несподіваними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ