Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На крісло прем’єра Британії вже 8 претендентів

Після анонсу прем'єрки Великої Британії Терези Мей її відставки свій намір очолити керівну Консервативну партію та, відповідно, британський уряд, вже озвучили 8 кандидатів.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на телеканал Sky News.

У неділю міністр охорони навколишнього середовища і відомий учасник кампанії за Brexit Майкл Гоув заявив, що побореться за посаду лідера Консервативної партії.

Раніше висунення своїх кандидатур анонсували, зокрема, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, екс-лідер Палати громад парламенту Андреа Лідсом, міністр з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт, екс-міністр закордонних справ Борис Джонсон, міністр охорони здоров'я і соціальних справ Метт Хенкок, екс-міністр праці і пенсій Естер Маквей та чинний глава МЗС Джеремі Хант.

Очікується, що Консервативна партія обере нового лідера до того, як Палата громад піде на літні канікули наприкінці липня.

Тереза Мей офіційно оголосила, що піде у відставку з поста лідера Консервативної партії 7 червня. Вона залишиться керувати урядом, поки її партія не обере нового лідера.

Раніше Мей відмовилася від своїх планів винести на голосування парламенту оновлену угоду про Brexit, ймовірно, через наближення відставки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ