Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На одному з пляжів Євпаторії знайшли давню могилу

Випадковий перехожий виявив стародавню могилу на одному з центральних пляжів у Євпаторії в анексованому Криму, - Кореспондент.

"Випадковий перехожий побачив у піску край великої кам'яної плити. Він зацікавився знахідкою і повідомив про неї в Євпаторійський краєзнавчий музей. Працівники музею обстежили рукотворний кам'яний ящик завдовжки один метр двадцять сантиметрів", - йдеться в повідомленні.

Була виявлена ​​давньогрецька плитова могила кінця IV - початку III століття до нашої ери. Археологи припускають, що це поховання дитини.

"Знайдений чудовий експонат, нечасто зустрічаються такі знахідки. Добре обтесані вапнякові плити, з яких виконані стіни, ретельно підігнані одна до одної", - заявила заступник директора з наукової роботи Євпаторійського краєзнавчого музею Людмила Дубініна.

У кам'яному ящику були виявлені залишки похоронного інвентарю: астрагали (гральні кістки), дві посудини і маленька монета.

На думку фахівців, могила відноситься до Керкинітиди - давньогрецького міста, що існувало із середини VI століття до н.е. на заході Кримського півострова на місці нинішньої Євпаторії.

Незвичайність знахідки в тому, що в цьому районі раніше не знаходили нічого подібного. Більше двох тисячоліть тому берег моря був далі, ніж зараз, можливо, щось залишилося під водою.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ