Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Київщині вшанували борців проти совєтів 1952 року
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Київщині вшанували борців проти «совєтів» 1952 року

23 травня, у с. Небелиця Макарівського району Київської області на площі перед будинком культури відбувся захід з нагоди вшанування 65-річчя останньої згадки про членів ОУН на теренах Макарівщини

У Галузевому державному архіві СБ України було віднайдено документ про появу членів ОУН у с. Небелиця у квітні – травні 1952 р. У ті дні вони прийшли з боку Житомирщини та просили допомоги у Карпа Лузана, хата якого була на краю села.

Згодом групу з трьох осіб було оточено та знищено. При обшуку у них було знайдено велику кількість пропагандивної літератури. Через десятиліття у с. Ніжиловичі було відкопано бідон зі зразками цієї ж літератури.

Мітинг був організований за ініціативи Макарівського районного Будинку культури та Макарівського районного історико-краєзнавчого музею. У заході взяли участь представники Небелицької сільської ради, Макарівського районного Будинку культури, Макарівського районного історико-краєзнавчого музею, районної газети «Макарівські вісті», учнівська молодь з Макарівської гімназії, Макарівського ліцею й Червонослобідської середньої школи та гості з Києво-Святошинського району.

З промовами перед учасниками заходу виступили голова Небелицької сільської ради Любов Бабенко, гості з Боярки – Тетяна Мірзаєва та Гнат Козел, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею Віталій Гедз та редактор газети «Макарівські вісті» Максим Кравченя.

Під час заходу представники навчальних закладів отримали у подарунок своїх музеїв копії документу з ГДА СБУ та зразок листівки, яку розповсюджували по Макарівщині у 1950-х рр.

Заключним акордом  заходу став сюрприз всім присутнім у вигляді пам’ятних магнітів та похідного кулішу.

Макарівські вісті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ