Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На лікування до Польщі вже виїхали 10 активістів Майдану

Наразі на лікуванні у Польщі вже перебувають 10 активістів Майдану, які отримали травми під час зіткнень з силовиками у Києві. Про це на своїй сторінці в Twitter повіомив прес-секретар МЗС Польщі Марцин Войцеховський.

За його словами, напередодні до Варшави вилетіли ще три активіста Майдану.

Войцеховський повідомив, що всі активісти почуваються добре.

 

Разом з тим лікар Ольга Богомолець на своїй сторіці у Facebook повідомила інформацію про умови реабілітації поранених в Україні та за кордоном.

"На реабілітацію за кордоном ми за попереднім узгодженням з посольствами, можливості яких обмежені - відбираємо лише тих постраждалих, яким не може бути надана відповідна допомога в Україні. А  саме - протезування видалених очей, рук, тяжкі травми головного мозку, якщо постраждалі транспортабельні", - зазначила лікар.

Постраждалі зі струсами мозку, гематомами, забійними ранами, переломами та інше, яким для видужання потрібен лише час і медичне забезпечення, проходять лікування в Украіні.

"Якщо постраждалі знаходяться під підпискою про невиїзд - лікування за кордоном не може бути забезпечено посольствами, але постраждалі можуть направити інформацію про себе і, як тільки заборона на виїзд буде знята, інформація про їх потреби буде передана посольствам", -зазначила Богомолець.

За її словами, у більшості країн українська діаспора приймає активну участь у реабілітації постраждалих, "і власне вона приймає кінцеве рішення про її бажання і можливість персональної фінансової допомоги постраждалим".

"Центр приймає інформацію про всіх поранених на Майданах України і вносить ії в відповідний реєстр. Контакт для зв'язку (063-2330303) або пошта [email protected]", - зазначила лікар.

Як відомо, раніше 16-річний Назар Держило, який постраждав від вибуху в Будинку профспілок на Майдані в Києві, був вивезений на лікування до Польщі. Також готувалося транспортування Романа Дзивинського за кордон на лікування.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ