Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині 10 вимірювальних лабораторій мають право на проведення вимірювань газу природного

На Львівщині 10 вимірювальних лабораторій  мають право на проведення вимірювань газу природного УМГ “Львівтрангаз” (5 вимірювальних лабораторій ), ГПУ “Львівгазвидобування” (4 вимірювальних лабораторій), НГВУ «Бориславнафтогаз» (ВАТ «Укрнафта»). Про це повідомляє прес-служба відділу Львівського РДЦСМС з посиланням на начальника  відділу ЛвРДЦСМС Ігоря Сидорко.
 «За результатами атестаційної комісії у згаданих лабораторіях достатньо високий технічний рівень і вони забезпечують достовірність вимірювань якості газу в регіоні» - сказав Ігор Сидорко.
У атестації взяли участь такі представники ГПУ “Львівгазвидобування”, УМГ “Львівтрансгаз”, Угерського ВВРіСП, ВАТ “Львівгаз”, відділення “Карпатський центр”, Бориславського газопереробного підприємства, Долинського газопереробного заводу, Бориславського ВУЕГГ ВАТ “Львівгаз”, УкрНДГРІ.
За підсумками науково-технічної ради керівництво ЛвРДЦСМС взяло на себе зобов’язання посилити контроль за якістю та безпечністю газу природного, що постачається населенню; постійно інформувати Держспоживстандарт України, органи державної влади про результати перевірок державного нагляду та державного метрологічного нагляду; при плануванні державного метрологічного нагляду особливу увагу звертати на вимірювальні лабораторії (ВЛ), у яких закінчилися терміни дії свідоцтва про атестацію на право проведення вимірювань та інші не атестовані ВЛ; продовжити роботи з атестації не атестованих вимірювальних лабораторій, що виконують вимірювання при контролі якості газу природного, а також новостворених вимірювальних лабораторій.
На право проведення вимірювань газу природного територіальними органами Держспоживстандарту України атестовано 95 вимірювальних лабораторій . Всього на Україні атестовано (чи перебувають у статусі атестованих) 12 тис. вимірювальних лабораторій.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ