Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині 20 територіальних громад підготували свої стратегії розвитку

На сьогодні стратегії розвитку розробили 20 територіальних громад Львівщини. Зокрема, Дрогобицька, Трускавецька, Заболотцівська, Великолюбінська, Давидівська, Зимноводівська, Городоцька, Кам’янка-Бузька, Львівська, Підберізцівська, Солонківська, Добромильська, Рудківська, Гніздичівська, Розвадівська, Славська, Ходорівська, Великомостівська, Мостиська, Судововишнянська ТГ.
фото - пресслужба ЛОР

Про це йшлося у четвер, 18 листопада, під час засідання комісії з питань розвитку місцевого самоврядування обласної ради, - передає пресслужба ЛОР.

За інформацією департаменту економічної політики ЛОДА, ще 33 громади перебувають в процесі розробки стратегічних документів,  а 17 – не розпочали роботи з підготовки стратегічного документа. Крім того, в рамках Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» «ГОВЕРЛА» буде розроблено стратегічні документи Жовківської, Оброшинської та Жидачівської громад.

"На сьогодні не всі органи місцевого самоврядування, які планували у 2021 році розпочати розробку стратегій, запустили цей процес, здебільшого через відсутність фінансових та кадрових ресурсів, а також експертів та фахівців, які б допомогли в підготовці стратегій", - пояснив заступник директора департаменту Вадим Табакера.

Відтак комісія підтримала ініціативу передбачити з обласного бюджету фінансову підтримку територіальним громадам на умовах співфінансування для розробки стратегічних документів територій. 

"На Львівщині маємо громади, які спроможні розробити свій стратегічний розвиток разом з експертним колом, а є такі яким потрібно допомогти, в тому числі фінансово", -  зазначив голова профільної комісії Володимир Кирилич.

Супровід розробок стратегій громад на конкурсній основі здійснює Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ