Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині 7-річна дівчинка проковтнула карабін від сумки

Фото Львівська обласна клінічна лікарня
Фото Львівська обласна клінічна лікарня "ОХМАДИТ"
Фото Львівська обласна клінічна лікарня
Фото Львівська обласна клінічна лікарня "ОХМАДИТ"
1/2
7-річна дівчинка з Львівщини проковтнула карабін від сумки. Про це повідомили 22 липня на Facebook-сторінці Львівської обласної клінічної лікарні.

Дівчинка гралася вдома, мама була в іншій кімнаті. Коли дівчинка прибігла і сказала, що випадково проковтнула карабін від сумки, мама спочатку не повірила. Але батьки звернулися до лікаря, щоб переконатися, що усе з малечею гаразд. На рентген-знімку у місцевій лікарні колеги побачили металеву детальку сумки - карабін, яким кріпилася ручка!

До нас дівчинка приїхала не з пустими руками - мама виявилася великим молодцем і захопила з собою карабін від сумки, який залишився - деталька ідентична і це допомогло нашій команді Супергероїв підготуватися до операції, підібрати інструменти необхідного розміру, а такий крок суттєво скорочує час перебування дитини в операційній. Діставали детальку від маминої сумки ендоскопічно - тобто без розрізів животика.

"Це було нетипове стороннє тіло - карабін не гладенький і не круглий, він має складнішу будову, тому діставати його було складніше. Але ситуацію врятувала мама - вона показала нам другий карабін і ми в операційну йшли уже з навиками захоплення карабіна, відточили їх раніше. Це дало нам переваги - скоротило час втручання, дівчинка менше перебувала у наркозі і ми завченими рухами зайшли у шлунок і дістали карабін", - пояснює лікар-ендоскопіст Марта Лучак.

Усе пройшло без ускладнень, малеча з мамою зранку поїхала додому.

Команда в операційній: лікар-ендоскопіст Марта Лучак, торакальний хірург Олександр Колодій, медсестра Світлана Васильченко і анестезіолог Тарас Гуз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ