Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

На Львівщині 8 вулиць залишили без ремонту, натомість виплати зарплатню медикам

Щоб дофінансувати зарплату у галузі охорони здоров’я, щонайменше 8 вулиць залишили без ремонту. Про це Гал-інфо повідомили сьогодні, 11 грудня, у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Через недоїмку коштів на фінансування зарплати працівникам галузі охорони здоров’я, які не отримало місто Дрогобич ні з держбюджету, ні від інших територій за їх пролікованих хворих, щонайменше з 8 вулиць довелося зняти кошти, які передбачали на їх ремонт у 2019 році.

Про це повідомила начальник фінансового управління Дрогобицької міської ради Оксана Савран під час брифінгу щодо ситуації з зарплатами працівників вторинної ланки галузі охорони здоров’я Дрогобича та Стебника.

За словами головної фінансистки міста, цього року планували ремонтні роботи на вулицях Стрийській, Війтівській Горі, Остапа Нижанківського, Івана Мазепи, Ярослава Осмомисла, Гайдамацькі та Вокзальній. Однак кошти місцевого бюджету, які планували на ремонт цих вулиць перенаправили на виплату зарплат працівника галузі охорони здоров’я.

«17 мільйонів цього року ми вже скерували на зарплату медикам, оскільки держава, яка зобов`язана платити зарплати медикам, передбачила лише 60% з необхідної суми. Всі наші звернення та доведення наразі ще не дали результату. Зарплати — це необхідність, але місто таким чином не може розвиватись», — прокоментувала ситуацію Оксана Савран.

Нагадаємо, що завтра Львівводоканал припинить водопостачання до 120 вулиць. Перелік адрес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ