Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині зіштовхнулись автобус та дві вантажівки: одна людина загинула та 7 людей госпіталізовано

17 серпня о 13:00 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення, що на трасі Київ-Чоп поблизу с.Нагірне Стрийського району відбулося зіткнення автобуса «Mercedes-Benz Tourismo» та двох вантажних автомобілів «Volvo FH 460». Про це інформує Головне управління ДСНС України у Львівській області.

До місця події було направлено рятувальників м.Сколе та оперативну групу Стрийського районного управління

Як з’ясувалось, автоцистерни використовувались для перевезення харчових рідин, але на момент зіткнення були порожні. Внаслідок ДТП, травмовано водія однієї з вантажівок, 1979 року народження. Потерпілого було госпіталізовано у Стрийську центральну районну лікарню.

Рейсовий автобус слідував за маршрутом Прага-Київ. На момент зіткнення в автобусі перебувало 33 людини, з них 2 водія і стюард. Внаслідок зіткнення, від отриманих травм на місці події, загинув чоловік та 6 пасажирів - травмовано. Потерпілих з травмами різного ступеня важкості госпіталізовано у Стрийську центральну районну лікарню.

Як з’ясувалось, загиблий, 1965 року народження, був підмінний водій, що сидів на пасажирському місці. Тіло чоловіка було затиснене деформованими конструкціями автобуса. Рятувальники за допомогою гідравлічного інструменту проводили роботи по деблокуванню тіла з автобуса.

З метою запобігання загоряння, рятувальники відключили акумуляторні батареї на транспортних засобах та створили пінну подушку на дорожньому покритті для забезпечення пожежної безпеки.

До ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди залучили 6 чоловік особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Обставини та причини події з’ясовують правоохоронні органи.

Поліція Львівщини закликає водіїв усіх транспортних засобів - неухильно дотримуйтесь вимог Правил дорожнього руху, будьте уважними, не перевищуйте швидкості, акуратно маневруйте та постійно слідкуйте за дорожньою обстановкою. Бережіть життя та здоров’я – своє та оточуючих.

Дорожньо-транспортна пригода сталась 17 серпня о 12.40 на автодорозі «Київ-Чоп» у селі Нагірне Стрийського району.

Як попередньо встановили правоохоронці, зіткнулись пасажирський автобус «Мерседес» міжнародного сполучення, яким керував 41-річний мешканець Івано-Франківської області та два вантажних автомобіля «Вольво» з напівпричепами-автоцистернами під керуванням мешканців Вінничини віком 41 та 43 роки.

Внаслідок зіткнення один з пасажирів автобуса, 58-річний житель міста Калуш Івано-Франківської області, від отриманих травм помер на місці події. Ще семеро пасажирів автобуса – мешканці різних регіонів України віком від 18 до 52 років, отримали тілесні ушкодження та були доставлені у медичний заклад. Також у лікарню з травмами був доставлений водій одного з бензовозів.

За фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ