Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Учасників АТО безкоштовно тестуватимуть на гепатит

«С» - наша спільна справа в боротьбі за життя Людини». Акція з такою назвою, присвячена Всесвітньому дню боротьби з вірусними гепатитами, відбудеться на Львівщині, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначають організатори, у межах акції передбачена благодійна програма для учасників антитерористичної операції: безоплатна діагностика з допомогою експрес-тестів на виявлення гепатиту С.

«Як і щороку, професійна громадськість вкотре нагадує, що гепатит С – небезпечне, захворювання, що чатує на кожного з нас, і лише спільними зусиллями можна зупинити розширення просторів його лютування. Спільна боротьба проти цієї хвороби, якісна профілактика, своєчасна діагностика, доступне лікування і належне просвітництво повинні стати загальнодержавними і місцевими інструментами, які сприятимуть збереженню життя і здоров’я кожної людини», - зазначають організатори акції.

Цьогоріч акція, яка відбуватиметься з 27 до 31 липня, включатиме безоплатну діагностику з допомогою експрес-тестів учасників антитерористичної операції. Тестування відбуватиметься з 10.00 до 16.00 щодня з 27 до 31 липня включно.

Адреси закладів охорони здоров’я, де проводитиметься тестування: Львівський обласний госпіталь війни та репресованих ім. Ю. Липи (м. Винники, вул. Івасюка, 31); Військово-медичний клінічний центр Західного регіону (м. Львів, вул. Личаківська, 26); Комунальна 2-а міська поліклініка м. Львова (вул. Симоненка, 4).

«Звертаємо увагу, що цьогоріч тестування буде проводитись лише для учасників антитерористичної операції. Розуміємо, що охочих пройти тестування є чимало, проте, дуже сподіваємось на розуміння, терпимість і допомогу. З огляду на суспільно-політичну ситуацію у державі, саме ці категорії населення обрано цільовими групами на цей рік по всій території України. Мета діагностики - з’ясувати рівень захворюваності з-поміж воїнів АТО, сприяти ранньому виявленню і лікуванню недуги», - додають організатори.

Захід проводять ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», ЛОБФ «Медицина і право» спільно з МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації, управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Міжнародним фондом «Відродження», Благодійним фондом «Салюс».

Також проводиться он-лайн опитування щодо проблематики гепатиту С (щодо доцільності продовження дії Державної програми з профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів і прийняття регіональних програм у всіх областях України) на сайтах: www.healthrights.org.ua та www.medicallaw.org.ua (20 липня – 20 серпня).

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ