Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Львівщині близько 50 лелек отримали допомогу від рятувальників

В Мостиському районі на Львівщині рятувальники разом із місцевими мешканцями облаштували місце для перебування для лелек, повідомили в ГУ ДСНС у Львівській області.

19 березня о 18:16 до рятувальників надійшло повідомлення, що в полі між селами Годині та Волиця Мостиського району знаходиться близько 50 лелек. Птахи через складні погодні умови потребували допомоги. 

Рятувальники разом з місцевими мешканцями облаштували місце для перебування лелек, поклали туди сіна та забезпечили птахів кормом.

Рятувальники наголошують: ви також можете долучитися до порятунку лелек у снігову холодну погоду. Якщо ви знайдете кілька чи більшу групу птахів, то повідомте про місце їх розміщення представників органів місцевого самоврядування, керівників громадської природоохоронної організації або просто небайдужих людей.

Птахів не можна лякати, не слід підходити до них ближче, ніж на десять метрів. Кожен наступний їх політ - це витрата енергії. А це дуже небезпечно для їх життя саме зараз, бо вони виснажені не лише перельотом, але і холодною, голодною і сніжною погодою.

На відстані 10-15 м до місця розташування птахів очистіть невелику ділянку землі та застеліть її соломою, сіном, хмизом, дрібними гілками, тощо. Саме там можна буде врятуватися більшій кількості птахів. На це місце приносьте птахам їсти: відходи риби чи м'яса, однак не давайте свинину і сало. Лелеки споживають тваринну їжу, проте птахів можна годувати і сумішшю вареної картоплі з несмаженим насінням соняшника, зерном, хлібом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ