Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині діє нерестова заборона на вилов риби

На Львівщині з 1 жовтня почалася осінньо-зимова нерестова заборона на вилов риби та інших водних біоресурсів. Про це повідомили на сторінці Львівського рибоохоронного патруля.

Заборона на вилов триватиме до 10 жовтня наступного року. 

Згідно з наказом Держагентства меліорації та рибного господарства України у Львівській області на водних об'єктах Львівщини вестиметься посилена охорона місць нерестуючої форелі струмкової.

У цей час заборонена будь-яка господарська діяльність чи спортивно-любительське рибальство в місцях нересту риби на таких річках:

Фото: список річок, де заборонено виловлювати рибу під час нересту форелі; скрин наказу Львівського рибоохоронного патруля

Також протягом нерестового періоду заборонено у вище перелічених рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, а також пересування плавзасобів.

У Львівському рибоохоронному патрулі пояснюють, заходи повинні забезпечити охорону та збереження у належному стані середовища існування, шляхів міграції та місць природного відтворення риби, яка нереститься в осінньо-зимовий період, зокрема, струмкової форелі.

Цей аборигенний вид лососевих щороку нереститься в осінньо-зимовий період. У цей період риба стає більш вразливою і може зазнати негативного впливу людської діяльності, тому потребує особливої охорони.

Львівський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення прохання терміново повідомляти за номерами цілодобової телефонної "гарячої лінії" відомства: (066) 098-84-47 та (032) 270-41-88 або на всеукраїнську безплатну "гарячу лінію": 0 (800) 50-52-50.

У разі порушення рибоохоронного законодавства порушнику доведеться сплатити крім штрафу ще і 7225 грн за кожну незаконно виловлену особину форелі, як шкоду, заподіяну водним біоресурсам.

Раніше рибоохоронний патруль публікував інтерактивну карту позанерестових ділянок для вилову водних біоресурсів під час нересту у 2022 році на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ