Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині дітей називають екзотичними іменами: Асхаб, Рут

Сколівський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Львівській області повідомляє, що стосується рідкісних імен, то серед них присвоюються такі імена: чоловічі – Асхаб, Симеон, Демір, Даниїл, Захар, Ілля, Йосип; жіночі – Ніколетта, Даяна, Даніель, Ванесса, Інеса, Рут.

Проте, відділ державної реєстрації актів цивільного стану повідомляє, що у Сколівському районі присвоюють більшість імен новонародженим дітям із врахуванням церковних свят.

Окрім цього, в наш час переважна більшість імен, якими називають новонароджених, належить до системи традиційних імен, які успадковані від попередніх поколінь, але естетично відшліфовані.

Однак, спільна для всієї України система присвоювання імен, має на окремих територіях свої особливості. Основними мотивами в обранні імені для немовлят є родинна традиція, за якою сина чи доньку називають іменем батька, дідуся, матері, бабусі чи когось із близьких родичів; вшанування іменем дитини видатних осіб, кіногероїв, спортсменів тощо; милозвучність імені, його легкість у вимові.

Загалом же нині чітких канонів у виборі імені немає. Тож, одні батьки зупиняються на класичних варіантах, інші прагнуть до оригінальності, а треті орієнтуються на астрологію і нумерологію, бо вважають, що ім'я впливає на долю, отже, має стати найпершим оберегом для малят.

Йосип Маланяк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ