Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині говорять про проведення достовірного обліку червонокнижних тварин

На нараді обговорювалися питання про проведення достовірного обліку мисливських червонокнижних і мисливських видів звірів та птахів. Про це учора, 11 січня, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.
Фото ЛОДА

10 січня у Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства  відбулася нарада з користувачами мисливських угідь Львівщини. Від департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації участь у нараді взяв начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу Андрій Сенюк.

На нараді були присутні працівники Львівського ОУЛМГ, районних мисливствознавців, мисливствознавці держлісгоспів, представники користувачів мисливських угідь, представники держаної екологічної інспекції у Львівській області, управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, представники громадськості.

На нараді обговорювалися питання про проведення достовірного обліку мисливських  червонокнижних і мисливських видів звірів та птахів, опрацювання проектів лімітів використання мисливських тварин, що належать до загальнодержавного значення, про продовження  роботи щодо недопущення поширення африканської чуми свиней на території області, про охорону мисливських угідь.

Начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Андрій Сенюк наголосив на важливості достовірного та об’єктивного проведення обліку фауни, в тому числі червонокнижних видів, необхідність забезпечення правильного режиму охорони в об’єктах природно-заповідного фонду, які входять до складу мисливських господарств, як відтворюючі ділянки. Також Андрій Сенюк звернувся до керівництва Львівського ОУЛМГ та мисливських господарств щодо необхідності посилення роботи щодо боротьби з браконьєрством.

Слід зазначити, що цього року департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та держана екологічна інспекція у Львівській області звернулися до Львівського ОУЛМГ щодо залучення їх представників до проведення обліку.

Також було наголошено на необхідності залучення представників громадськості при проведенні обліку.

Окрім цього на нараді було обговорено питання щодо оплати за користування мисливськими угіддями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ