Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибираємо мисливський ніж – поради експертів

Знайти якісний ніж для полювання – не таке просте завдання, як може здатися, на перший погляд. І справа не без вибору, асортимент даного типу холодної зброї досить багатий. Питання полягає в багатьох нюансів, які необхідно врахувати, перед тим, як купити ніж. Про такі нюанси ми розповімо в нашій статті.

Основні критерії вибору ножа для полювання

Холодна зброя для мисливця - це незамінний помічник, який виручити у скрутну хвилину. З його допомогою можна добити звіра, освіжати його, обробити тушу, а також виконати різні завдання під час привалу. Говорячи про критерії вибору ножа для цього виду активного відпочинку, необхідно назвати такі моменти:

  • цільове призначення;
  • конструкція;
  • тип держака.
 

Від цільового призначення залежить вибір форми клинка і заточування ріжучої кромки. Найчастіше мисливці вибирають вироби з мечем типу Drop Point, який вважається найбільш універсальним. Що стосується заточування леза, бажано віддавати перевагу двосторонньому або полуторному варіанту. Що стосується металу, преміальними моделями вважаються ножі зі сталі 65Х13 та 95Х18, проте існує чимало інших виробів з гарним мечем.

Хоча складна конструкція набагато зручніша, ніж зброя з фіксованим лезом, більшість експертів радять віддавати перевагу нескладному типу. Також важлива наявність обмежувача та серрейтора, який допоможе при виконанні різних робіт.

Держак мусить не тільки зручно лягати в руку, а й не давати зброї прослизати в ній. Для цього виробники використовують спеціальні покриття з гуми та пластику.

Висновок

Необхідно відповідально підходити до вибору цього мисливського аксесуара, від якого багато в чому залежатиме не тільки результат підприємства, а й задоволення процесу. Не варто вибирати надто дешеві ножі невідомих брендів, оскільки вони можуть підвести у самий непередбачуваний момент. Намагайтеся надавати перевагу виробам надійних брендів, на які можна знайти чимало відгуків на тематичних сайтах та форумах.

Широкий вибір мисливських ножів ви знайдете в інтернет-магазині One-click, в якому також зможете замовити різні аксесуари до них та інше екіпірування для активного відпочинку. Також ви зможете зв'язатися з онлайн-консультантом, щоб отримати більш детальну інформацію про особливості вибору, оплати та доставки замовлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ