Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині люстрували лише 27 державних службовців

У Львівській області до реєстру осіб, які потрапили під дію Закону України «Про очищення влади», внесено 27 державних службовців. Про це сьогодні, 22 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомив керівник Головного управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Він наголосив, що функцією органів юстиції є технічне внесення відомостей щодо осіб, які підпадають від дію закону.

За його словами, станом на 26 вересня Головним територіальним управлінням юстиції у Львівській області внесено 20 209 повідомлень про початок проходження перевірок. Видано 6 611 довідок про результати перевірок щодо осіб, до яких не застосовані положення Закону.

Внесено 354 повідомлення про припинення перевірки у зв’язку із звільненням або смертю чиновника.

Видано 13 771 витягів, передбачених Законом «Про очищення влади».

Він наголосив, що згідно законодавства, організація проведення перевірки осіб покладена безпосередньо на керівника відповідного органу, до повноважень якого належить звільнення з посади особи, стосовно якої здійснюється перевірка.

За його словами, є багато випадків оскарження  рішень про внесення до реєстру осіб, які потрапили під дію Закону України «Про очищення влади».

Він додав, що спостерігається певний саботаж з боку Державної фіскальної служби, яка не вважає, що податківці підпадають під дію Закону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ