Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині малий бізнес вимирає

У 2008 році на 10 тис. осіб наявного населення у Львівській області припадало 75 малих підприємств, що менше, ніж у 2007 році (76 підприємств). Cеред регіонів України за цим показником Львівщина посіла 6-е місце (після Києва, Севастополя, Одеської, Харківської областей та Автономної Республіки Крим). Про це повідомило ГУ статистики у Львівській області.

 Загальнодержавний показник був меншим від обласного і склав 72 підприємства, причому відносно 2007 року він суттєвіше скоротився – на 4 підприємств.

У територіальному розрізі серед районів і міст Львівщини найбільшим був показник кількості малих підприємств у розрахунку на 10 тис. осіб населення у Львові та Трускавці, а також у Самборі, Моршині, Бориславі та Пустомитiвському районі.

У повідомленні зазначенно, що малий бізнес має в собі величезний потенціал для стабільного й тривалого розвитку економіки та соціальної сфери. Однак у державі незадовільним є стан бізнес-середовища, спричинений відсутністю реальної підтримки з боку держави.

Окрім цього, сьогодні малий бізнес переживає складний період, бо на відміну від великих підприємств, він живе у кредит (бізнес починається з кредиту, далі він розвивається за рахунок кредитів). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ