Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині майже 150 тисяч домогосподарств скористалися субсидіями у 2020

Станом на 31 грудня 2020 року у Львівській області житлову субсидію одержують 149 340 домогосподарств. Про це повідомляють у департаменті соціального захисту населення.

Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг є програма житлових субсидій.

У 2020 році соціальна підтримка була тісно пов’язана з автоматизацією. Усі призначення соціальних допомог перевели в автоматичний режим, щоб зменшити скупчення людей та черги, автоматизували багато функцій Пенсійного фонду, розширили можливості спілкування з органами Пенсійного фонду в дистанційному режимі, запустили освітні відео, як сплачувати за комунальні послуги он-лайн, купувати продукти та ліки.

«Розуміючи, що люди через карантин знаходяться вдома, більше споживають комунальних послуг, ми заборонили припиняти надання житлових субсидій на час карантину, зробили їх автоматичне перепризначення, без додаткових звернень, збільшили соціальні нормативи споживання за комунальними послугами», - коментує Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона зазначила, що загалом в Україні  є 3 мільйони домогосподарств, які отримують субсидії.

Крім того, розробили постанову Уряду, яка рекомендує пріоритетно обслуговувати з 10-ї до 12-ї години громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в організаціях і закладах сфери обслуговування населення.

Також запровадили щоденний моніторинг епідемічної ситуації в закладах і установах системи соціального захисту населення, службах у справах дітей, закладах соціального захисту дітей, реабілітаційних центрах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ