Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині на території несанкціонованого сміттєзвалище виявили забруднення землі

ЯК повідомили 26 червня у прес-службі Державної екологічної інспекції у Львівській області, в місцях несанкціонованого розміщення відходів виявлено забруднення земель.

11 червня 2020 року працівниками Інспекції спільно з представниками Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області в рамках кримінального провадження було проведено обстеження території урочища «Кирилів ліс», що за межами села Копань на території Воле-Баранецької сільської ради ОТГ Самбірського району Львівської області, де виявлено несанкціоновані місця складування твердих побутових відходів.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції було відібрано проби ґрунту в місцях складування ТПВ на площі 966 м2 для проведення лабораторних досліджень.

За результатами проведених аналізів відібраних проб ґрунту у пробі № 1 (на земельній ділянці у місці скиду ТПВ машиною, 5 м на південь від дороги) та в пробі № 3 (на земельній ділянці, 75 м на південь від проби № 2, місце складування ТПВ) перевищень вмісту забруднюючих речовин відносно фонових показників не виявлено. Однак, у відібраних пробах ґрунту № 2 та № 4 виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин за наступними показниками:

- в пробі № 2 (на земельній ділянці, 25 м на південь від проби № 1, місце складування ТПВ) - п’ятиоксид фосфору в 3,4 рази, нітрати в 1,7 разів;

- в пробі № 4 (на земельній ділянці, 90 м на південний схід від проби №1, місце складування ТПВ) - п’ятиоксид фосфору в 7,8 разів, нітрати в 2,1 рази, цинк в 2 рази, свинець в 1,8 разів.

Інспекцією вживаються заходи щодо розрахунку завданої шкоди довкіллю внаслідок забруднення та засмічення земель. Матеріли перевірки будуть скеровані у правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ