Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині нагородили найкращих платників податків

Сьогодні, 12 листопада, голова Львівської ОДА Максим Козицький разом головою Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України у Львівській області Лілією Долінською нагородили переможців обласного туру Всеукраїнського рейтингу "Сумлінні платники податків". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Підприємства-переможці продемонстрували високі здобутки з дотримання податкової дисципліни, сплати місцевих та державних податків, кількості створених робочих місць та фінансової підтримки  соціальних  програм.

«Розумію, як непросто працювати в нинішніх реаліях, в час ковіду. До того ж працювати чесно і відповідально. І дбати не лише про себе, свої родини, а й про країну. Попри складну ситуацію, платники податків Львівщини сплатили за 10 місяців цього року до державного бюджету майже 11 мільярдів гривень. Це на 230 мільйонів гривень більше у порівнянні з минулим роком. Маємо більші надходження, як торік, і до місцевих бюджетів Львівщини. Наповнення державної та місцевої казни - це добробут громад та соціальний захист населення. Це кошти для боротьби з пандемією, для втілення інфраструктурних проектів, реформи медицини. Це вкладення у розвиток економіки області, регіону та України в цілому», - зазначив очільник області.

Підсумували роботу підприємств за минулий рік у трьох категоріях: великі, а також середні та малі платники податків.

Серед переможців у категорії «Великі платники податків» - публічне акціонерне товариство «Кредобанк». Його представник розповів, за минулий рік підприємство сплатило 388 млн грн податків. Цього ж року, за підсумками трьох кварталів, ця сума вже становить 375 млн грн.

«Показники у нас дуже хороші. Ми активно кредитуємо та обслуговуємо клієнтів, як юридичних, так і фізичних осіб. Цього року, за деякими показниками, ми вже в шестірці найкращих банків України. Сьогодні вже входимо в категорію міжнародних банків», - розповів головний  бухгалтер  Кредобанку Василь Лотоцький.

Додав, що на сьогодні великим попитом користується іпотека. Банк пропонує такі кредити під 12% річних. Установа активно впроваджує антикризові заходи. Вони стосуються здебільшого роботи працівників, як от  "робота з дому", а також низки програм для клієнтів, серед яких реструктуризація виплат.

Переможцями обласного етапу Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2019» стали:

- ТОВ «Кен-Пак Яворів»

- ТзОВ ТВК «Львівхолод»

- ТзОВ «Нова Книга» 

- ПАТ «Кредобанк»

- ТзОВ «Еко-Дім"

- ТзОВ «РСП «Шувар»

- ТзОВ «Абсолют Вест Сервіс»

- ПП «Боровик»

- ТзОВ «Свісс Кроно»

- ДП «Західний ЕТЦ»

- ПРАТ «Львівобленерго»

- ТзОВ «Бейкер-Україна»

- ТзОВ «Нордік-Буд»

- ПАТ «Конвеєр»

- ТзОВ «Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна». 

Враховуючи складний час пандемії коронавірусу, також відзначили платників в номінації медицини.

Дипломи за зразкову сплату податків та велику соціальну відповідальність  отримали 3 медичні заклади області, які щодня борються за життя мешканців Львівщини.

Це «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Червоноград», Сокальська центральна районна лікарня та Стебницька міська лікарня.

«Хочу подякувати за таку відзнаку від нашого колективу. Ми сьогодні є у непростій, я б навіть сказав, у складній ситуації. Ми є опорним закладом у лікуванні пацієнтів хворих на коронавірус. І ціною власного здоров’я, інколи навіть життя, виконуємо свою роботу», -  сказав головний лікар Сокальської ЦРЛ Роман Швед.  

Зазначимо, що Всеукраїнський рейтинг «Сумлінні платники податків» проводять у два конкурсні тури. Перший – на обласному (регіональному) рівні. Другий тур – на всеукраїнському.

Участь на всіх етапах конкурсу для підприємств безкоштовна.

Умовами участі є:

-відсутність податкового боргу на 1 січня поточного року.

- наявність статусу юридичної особи, платника податку на прибуток підприємств. Для платників податків у аграрній галузі можлива наявність статусу платника єдиного податку 4 групи.

- відсутність порушень податкового законодавства, доведених у судовому порядку протягом звітного року.

Серед критерії відбору: повнота та своєчасність сплати податків і зборів, податкова дисципліна, середня заробітна плата по підприємству, кількість робочих місць, благодійність та соціальний пакет роботодавця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ