Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині найкраще розвиваються харчова промисловість і виробництво електрики

У січні-лютому 2010 р. обсяг промислової продукції порівняно з відповідним періодом попереднього року скоротився на 6,2%, тоді як у січні-лютому 2009р. проти січня-лютого 2008р. зменшення становило 27,6%, – повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

 

Зокрема обсяги виробництва  у добувній промисловості зросли на 2,8%;  у переробній промисловості зменшились на 6,0%, на підприємствах з виробництва та розподілення електроенергії, газу та води  - на 12,3%.

 

У добувній промисловості зростання обсягів виробництва забезпечили  підприємства з добування вугілля.

 

 У переробній промисловості зростання промислового виробництва відбулось на підприємствах з виробництва  з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів - на 8,7%, машинобудування - на 2,2%.

 

Серед  підприємств харчової промисловості найкраще спрацювали підприємства  з виробництва олії та тваринних жирів, перероблення та консервування овочів та фруктів, виробництва чаю та кави, з виробництва какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів.

 

У машинобудуванні наростили обсяги виробництва  підприємства з виробництва    з виробництва машин та устаткування.

 

Водночас продовжують скорочуватись обсяги промислової продукції на підприємствах з виробництва іншої неметалевої мінеральної продукції (на 37,4%), целюлозно-паперового виробництва та поліграфічної діяльності (на 30,5%), виробництва продуктів нафтоперероблення (на 26,6%), оброблення деревини та виробництва виробів з деревини, крім меблів (на 18,1%), металургійного виробництва та виробництва готових металевих виробів (на 16,5%), легкої промисловості (на 4,3%), хімічної та нафтохімічної промисловості  (на 3,3%).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ