Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині обмежать гучний транспорт під час тривог в комендантську годину

На Львівщині розгорнуть додаткові блокпости та обмежать рух транспорту з високим рівнем шуму у комендантську годину під час тривоги. Такими є рішення Ради оборони області.
Фото Олена Ляхович

«Під час засідання були заслухані звіти представників силових відомств і наших військових, зокрема Служби безпеки України, командувача ПВК Захід, і як наслідок ухвалили посилення певних безпекових заходів з метою забезпечення громадської безпеки в області, особливо в умовах початку опалювального сезону як додаткового ризику для стратегічних об’єктів, в тому числі об’єктів енергетичної інфраструктури»,  - розповів під час брифінгу за підсумками Ради оборони у офіційному медіацентрі при ЛОВА перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Одним із елементів посилення безпекових заходів є розгортання додаткових блокпостів.

«Першочергове завдання Служби безпеки – запобігти будь-яким протиправним діям з боку ворога чи його прибічників. Зокрема, не допустити: вчинення різного роду провокацій – диверсій, терактів тощо, дестабілізацію суспільно-політичної обстановки; проникнення диверсійно-розвідувальних груп та проведення диверсій в регіоні.

Окремо наголошую, що встановлення блокпостів в регіоні спрямоване на посилення контррозвідувального режиму. Це робиться для підвищення безпеки мешканців регіону напередодні опалювального сезону та на фоні регулярних обстрілів ракетами і дронами», - зазначила речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

Також, речниця СБУ закликала мешканців та гостей області звертати увагу та за необхідності повідомляти правоохоронні органи про осіб, які здійснюють фото чи відео фіксацію об’єктів оборонної чи критичної інфраструктури, виявлення підозрілих речей чи автівок, можливих нових сусідів з підозрілою поведінкою.

Також на окремих ділянках автошляхів області, зокрема на кільцевій Львова, під час сигналу «Повітряна тривога» в період комендантської години за окремою командою ПВК Захід буде здійснюватись обмежений рух вантажного, великогабаритного транспорту, мотоциклів, скутерів – всього транспорту, який видає високий рівень шуму.

«Робимо це для того, щоб наші оборонці неба могли ефективно виявляти шахеди. Просимо з розумінням поставитись до обмежень. Вони будуть короткотривалими та на окремих ділянках доріг», - зазначив Андрій Годик.

Також, під час брифінгу анонсували  можливу зміну часу комендантської години в найближчому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ