Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині перевірили водні об'єкти щодо експлуатації водного транспорту

Всього в області зареєстровані 18 баз для стоянок малих суден, повідомляють в ЛОДА.

Станом на сьогодні працівники департаменту дорожнього господарства спільно з представником Подільсько-Карпатського міжрегіонального управління Державної служби морського та річкового транспорту України оглянули та допустили до експлуатації такі прокатні бази:

- прокатна база малих суден Лісового господарства «Бухта Вікінгів»;
- прокатна база  малих суден Національного природного парку «Верещиця»;
- прокатна база малих суден бази відпочинку «Шепільська».

На зазначених базах здійснили усі необхідні заходи безпеки: усі судна мають відповідну реєстрацію та пройдений технічний огляд, діють рятувальні пости з черговим човном та відповідним обладнанням і спорядженням. Також на кожному з об’єктів призначили відповідальну особу за Правила безпечної експлуатації. 

З 18 баз цьогоріч відкритими є 6, на трьох базах з яких розташовані спортивні школи для навчання дітей та юнаків катанню на байдарках та каное (не призначені для прокату). Станом на сьогодні відпочинкова база «Львівська Швейцарія» завершує підготовку до відкриття сезону. Решту відпочинкових баз цьогоріч не планують відкривати прокатні пункти.

«Для катання на малих суднах, водних мотоциклах та інших плавзасобах в акваторії місця масового відпочинку визначається місце, що огороджується віхами чи буйками. Вихід на воду малих, спортивних суден і водних мотоциклів повинен здійснюватись у спеціально обладнаних місцях. Судноплавство на водосховищах заборонено, що прописано у місцевих правилах плавання для малих, спортивних суден і водних мотоциклів та використання засобів для розваг на воді у Львівській області та карається штрафом у розмірі 1700 грн», – повідомляє директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ