Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині планують відкрити ще шість навчально-практичних центрів

Понад 4 тисячі учнів закладів професійно-технічної освіти області матимуть змогу змістовно та якісно отримувати виробниче навчання. На базі шістьох закладів триває робота над облаштуванням навчально-практичних центрів.

Йдеться про Вище професійне училище Дрогобича, Стрия, Червоноградський гірничо-будівельний ліцей, Львівський коледж готельно-туристичного та ресторанного бізнесу, Львівське вище училище технологій та сервісу, а також у Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва.

На модернізацію та оновлення їхньої матеріально-технічної бази скерували понад 12 млн грн. Практичні навики зможуть здобути майбутні електрогазозварники, кравці, монтажники устаткування, кухарі та офіціанти.

«Понад 60% в освітніх програмах навчальних закладів становить практико-орієнтована підготовка кваліфікованих фахівців. Зараз неможливо уявити навчання в профтехосвіті без постійних практичних занять та покращення навиків учнів. Наступного року Міністерство освіти і науки планує збільшити фінансування на створення нових НПЦ ще на 50%. Це дає змогу розширювати мережу таких центрів та модернізувати заклади професійної освіти», - наголосив керівник відділу інновацій, дистанційного навчання, координації діяльності закладів вищої освіти і науки, професійноі освіти Львівської ОДА Іван Пикус.

На базі професійних училищ області вже раніше відкрили 28 навчально-практичних центрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ