Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині працює близько півтора десятка сертифікованих за програмою СІРА бухгалтерів

На Львівщині працює близько півтора десятка сертифікованих бухгалтерів за програмою СІРА (сертифікований міжнародний професійний бухгалтер). Про це повідомила фінансовий директор Аудиторської компанії «Міжнародні стандарти» Алла Ейсмонт на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему: «Розвиток професії бухгалтера в Україні: міжнародні стандарти – вимога часу».
За її словами, для того щоб отримати сертифікат СІРА першого рівня, потрібно здати три екзамени з таких дисциплін, як фінансовий облік першого рівня, управлінський облік першого рівня та екзамен з податків та законодавства; для того, щоб отримати сертифікат СІРА другого рівня, потрібно здати такі екзамени: фінансовий облік другого рівня, управлінський облік другого  рівня, фінансовий менеджмент та аудит. Офіційна участь в іспиті становить 200 грн за кожний екзамен. «Додатково можна прослухати курси по кожному предмету та отримати підручники, підготовка до одного іспиту коштує близько тисячі гривень», - сказала Алла Ейсмонт.
Програма СІРА базується на Міжнародних стандартах фінансової звітності та на українському законодавстві. Вона об’єднує в собі навчальні центри та центри підвищення кваліфікації по всій Україні, незалежну екзаменаційну мережу, професійні асоціації, які видають сертифікати, чим підтверджують не тільки знання, а й професійну репутацію.
Постійне підвищення кваліфікації для фахівців фінансово-бухгалтерської сфери є необхідним для прийняття ефективних рішень у фінансовій сфері того чи іншого підприємства.  А також дає можливість працювати за кордоном
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ