Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині представили механізми протидії алкоголізму та наркоманії

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
У понеділок, 8 грудня у Львові та Варшаві (Польща) відбулась міжнародна науково-практична онлайн-конференція "Підготовка та впровадження Стратегії з протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області". Про це повідомили 9 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Учасники, зокрема, обговорили питання проведення профілактичних заходів щодо протидії алкоголізму та наркоманії та напрацювали шляхи вирішення проблем. Відтак, представили проєкт Стратегії з протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області.

До роботи конференції долучився заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

"Ми виробили чіткий план Стратегії з протидії алкоголізму та наркоманії у Львівській області. Ми мусимо розуміти, що без щоденної чіткої роботи, ми не досягнемо мети. Вірю, що ця спільна робота дасть позитивний результат. Особливо це важливо зараз, в часи пандемії, коли перед нами постає багато викликів", - зазначив Тарас Грень. 

Конференція стала завершальним етапом проєкту "Співпраця з Україною в сфері вирішення алкогольних проблем на місцевому рівні", що реалізований на Львівщині Фондом "ПРАЕСТЕРНО" (Варшава) за підтримки Державної агенції з вирішення проблем, пов’язаних з алкоголем Республіки Польща (PARPA).

"Співпраця Львівської політехніки, зокрема кафедри соціології та соціальної роботи із польськими колегами розпочалась майже 5 років тому. Сьогодні ми підбиваємо підсумки проведеної спільної роботи у сфері вирішення алкогольних проблем на місцевому рівні. Ми провели низку заходів із попередження вживання алкоголю та інших психоактивних речовин, провели дослідження поведінкових залежностей сучасної молоді, визначили шляхи профілактики. Відтак, сподіваюсь на подальшу нашу спільну працю та впровадження нових проєктів", - наголосив Роман Корж, проректор Національного університету "Львівська політехніка".

Серед учасників заходу також: представники департаменту соціального захисту населення, департаменту охорони здоров’я, служби у справах дітей облдержадміністрації, Львівського обласного центру соціальних служб, науковці Національного університету "Львівська політехніка", працівники ЗРЦ "Назарет".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ