Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині протягом ІІ кварталу збільшилась кількість надання адмінпослуг на 20%

Протягом другого кварталу 2023 року відкрили 3 ЦНАПи, а кількість місць надання адміністративних послуг зросла із 262 до 323.
Фото - ЛМР

Як повідомили в управлінні з питань цифрового розвитку Львівської ОВА, однією з важливих цілей реалізації Регіональної програми інформатизації «Цифрова Львівщина» на 2022-2024 роки є розвиток мережі належних ЦНАП у територіальних громадах області. Підтвердженням позитивної тенденції розвитку цієї мережі є збільшення кількості місць надання адміністративних послуг. Зокрема, кількість центрів надання адміністративних послуг збільшилася із 61 до 64, а кількість віддалених робочих місць - з 184 до 242.

«Особлива увага при розширенні мережі ЦНАП приділяється проблемам доступності інфраструктури приміщення для маломобільних груп населення, тому створення безбар’єрного простору для людей з інвалідністю та інших маломобільних категорій відвідувачів є одним з пріоритетних напрямків роботи обласної військової адміністрації», – зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександр Кулепін.

За підсумками першого півріччя 2023 року мешканці Львівської області отримали більше 450 тисяч адміністративних послуг.

Найбільш затребуваними послугами є:
- реєстрація місця проживання (надано понад 118 тис. послуг в тому числі витягів з Реєстру територіальної громади понад 72 тис.);
- державна реєстрація нерухомого майна (майже 89 тис.);
- послуги соціального характеру (понад 51 тис. в тому числі довідок про взяття на облік ВПО майже 7 тис.);
- паспортні послуги (майже 45 тис.);
- послуги Державного земельного кадастру (майже 17 тис.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ