Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині провели успішну трансплантацію кісткового мозку трирічному хлопчику

Маленький Ярема майже рік провів у Західноукраїнському спеціалізованому медичному центрі.
Фото - ЛОДА

Про це повідомили в ЛОДА. 

За допомогою до фахівців батьки звернулись торік у травні, коли у Яреми зауважили дивну асиметрію на обличчі сина. Під час УЗД у малечі зауважили новоутвір щоки. Діагноз – нейробластома заочеревинного простору. Хвороба поширилась і на кістки скелета.

Після 8 блоків хіміотерапії у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку пухлина сильно зменшилась, і хірурги лікарні змогли оперативно видалити новоутвір.

«Після операції у Яреми було ще два блоки хіміотерапії, після яких ми провели забір стовбурових клітин. Клітинного матеріалу було достатньо, тому запланували проведення одразу двох (тандемних) високодозових хіміотерапій та двох трансплантацій кісткового мозку», – розповіла лікарка Клініки Наталя Васільєва.

Трирічний Ярема майже рік провів у Центрі. А у післятрансплантаційному боксі – 21 день. Тож його виписка додому після пересадки стовбурових клітин була довгоочікуваною. Усі процедури малюк переносив терпляче та з відвагою.

Маленький львів’янин вже вдома. У лікарню приходить лише на контрольні огляди.

«Це десята трансплантація кісткового мозку дитині у нашій лікарні. Ми радіємо результатам лікування разом із нашими пацієнтами. І продовжуємо допомагати дітям одужувати», – розповідає очільниця Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку Христина Запоточна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ