Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині прикордонники пройшли підготовку з використання безпілотних авіаційних комплексів

Сьогодні, 17 травня, на базі Львівського загону завершилась чотириденна підготовка майбутніх інструкторів-прикордонників з використання безпілотних авіаційних комплексів.

У рамках реалізації проекту "Візуальний контроль за функціонуванням пунктів пропуску" Програми транскордонного співробітництва "Польща – Білорусь – Україна 2014-2020" проходили навчання із залученням представників центру підготовки, які мають необхідні знання та досвід зокрема у сфері застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем.

Загалом нові знання отримали 12 прикордонників, які протягом чотирьох днів здобували навички практичного застосовування даної авіаційної техніки, а в подальшому самостійно будуть використовувати її під час охорони державного кордону. 

Після завершення навчань Львівський прикордонний загін отримає чотири комплекси «Matrice200» на суму понад 7  мільйони гривень, що будуть використовуватися на найбільш активних напрямках українсько-польської ділянки кордону.

За допомогою цих авіаційних комплексів українські прикордонники зможуть дистанційно здійснювати моніторинг визначеної ділянки місцевості з висоти до 500 метрів та в радіусі до 5 кілометрів як вдень, так і вночі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ