Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочали процес впорядкування компенсації пільгових перевезень пасажирів

Остаточна зупинка державного фінансування пільгового проїзду була оформлена наприкінці 2016 року.

Сьогодні, 17 жовтня, за участі заступника начальника Львівської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Олександра Кулепіна відбулась ZOOM-нарада з Міністерством у справах ветеранів України питання необхідності компенсації з державного бюджету коштів на пільгові перевезення учасників бойових дій та членів сімей загиблих.

На нараді обговорили низку наступних питань:

  • Стан мережі автобусних маршрутів Львівської області (почастішали випадки відмов перевізників від маршрутів) та їхню  соціальну та економічну складову, необхідність компенсації автомобільним перевізникам кошти від втрат за здійснення пільгових перевезень;
  • Формування чіткого обліку та подальшої компенсації перевізникам коштів за пільгові перевезення;
  • Включення Львівської обласної державної адміністрації в міжвідомчу робочу групу щодо компенсації втрат від пільгового перевезення.

Остаточна зупинка державного фінансування пільгового проїзду була оформлена наприкінці 2016 року, коли до Бюджетного кодексу були внесені зміни. За ними пільговий проїзд перенесли з категорій витрат, які забезпечуються за рахунок коштів державного бюджету, до видатків, що можуть здійснюватися з місцевих бюджетів.

Основною причиною відсутності коштів на пільговий проїзд у державному бюджеті є не стільки брак фінансів, скільки неможливість якісно прорахувати розмір необхідних видатків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ