Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розпочався ХХ Крайовий з’їзд Спілки української молоді в Україні

На Львівщині розпочався ХХ Крайовий з’їзд Спілки української молоді в Україні. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту ЛОДА.

Сьогодні, 21 жовтня, у Львові стартував ХХ Крайовий з’їзд молодіжної виховної організації «Спілка Української Молоді в Україні» – найвищий керівний орган організації, що збирається один раз на два роки. Захід зібрав 50 делегатів СУМ з усієї України і триватиме до 22 жовтня. Під час з’їзду оберуть нове керівництво СУМ в Україні та напрацюють стратегію діяльності на наступні два роки.

Головною метою СУМ є виховання молоді на християнських та патріотичних засадах у дусі свого гасла «Бог і Україна». Членами СУМ в Україні у Львівській області є 200 осіб (від 6 до 50 років), проте це – лише дійсні члени організації, а загалом друзів та прихильників СУМ в області налічується понад 2000 людей.

Від Львівської ОВА участь у з’їзді взяли профільний заступник начальника адміністрації Іван Собко та заступник начальника управління молоді і спорту ЛОВА Андрій Тур.

«Молодь, яка виховується на засадах церкви, духовності, на засадах християнства і національно-патріотичного духу, ніколи не зверне не в той бік, ніколи не буде осторонь тих подій, які відбуваються у державі. Це та молодь, яка дасть старшому поколінню гідну старість. 

Такі організації як СУМ вчать дітей і підлітків тому, що вчить церква, а сучасна молодь потребує цього. Бо те що вкрали ковід і війна – це тисячі покалічених життів, це моральні, фізичні і побутові проблеми, які потребують об’єднання зусиль для їх вирішення.  Тож коли гуртуються правильні люди, напрацьовують правильні речі і їх популяризують, формується міцна команда. З молоддю треба спілкуватися і вчитися у неї, а не вчити її. 

Бажаю, щоб ваш заряд був на повну, щоб ваш запал заохочував до великих справ. Правильна, стійка, вмотивована, інтелектуальна та патріотично налаштована молодь є однією з основ стійкого й успішного розвитку України», – зазначив Іван Собко.

За спільну працю на перемогу та сприяння в організації перевезення гуманітарної допомоги голова Крайової Управи СУМ в Україні Леся Голик та заступник Голови Андрій Фендик, голова Волонтерського штабу СУМ в Україні вручили Іванові Собку подяку для колективу Львівської ОВА.

Управління молоді та спорту ЛОВА упродовж багатьох років тісно співпрацює з Львівською обласною організацією Спілки Української Молоді в Україні, організувавши більше 20 спільних проєктів та заходів. Кожного року ЛОО СУМ в Україні отримує співфінансування своїх проєктів та заходів у межах обласної програми «Молодь Львівщини». Окрім того, від початку повномасштабної російсько-української війни СУМ реалізувала на допомогу українським захисникам, а також громадянам, які постраждали від війни, зібраних більше 4 млн грн – для придбання автомобілів і гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, влітку Львівська обласна організація СУМ за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА провела обласний виховно-відпочинковий табір «Вільні незалежні».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ