Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині шукають вбивць червонокнижного зубра

В урочищі «Стир» Лагодівського лісництва н території Бродівського району працівники екінспекції разом з єгерями виявили тіло зубра, повідомили в Держекоінспекції у Львівській області.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу  Бродівського ВП Золочівського ВП  ГУ НП України  у Львівській області та представників управління Держпродспоживслужби в Бродівському районі. 

Під час огляду встановили, що загибла тварина є самцем зубра віком близько 25 років, ймовірно вагою близько 800 кг, померла неприродною смертю,  ймовірно від вогнепального поранення в ділянку серця. Труп тварини був прикритий гілками в невеликому земляному окоп. За всіма характерними ознаками термін загибелі тварини становить не більше трьох тижнів до  дня  виявлення.

Відтак, невідомі особи грубо порушили вимоги ст.18, 37, 44 ЗУ «Про тваринний світ» та ст. 19, 20  ЗУ «Про Червону книгу України», а саме незаконно знищили одну особину зубра, чим заподіяли тваринному світу  шкоду в  розмірі 130 000 грн.

З метою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки скеровано у Бродівське ВП Золочівського ВП ГУ НП України  у Львівській області  та Радехівську місцеву прокуратуру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ