Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартував Конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького

Від сьогодні стартував Конкурс на здобуття обласної премії імені Митрополита Андрея Шептицького у 2023 році.

Буде визначено по одному лауреату у двох номінаціях, орієнтовно розмір премії становитиме 200 тис. грн. Про це сьогодні на брифінгу у Львівській обласній адміністрації розповів директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска.

«Ідея запровадження премії імені митрополита Андрея Шептицького вже давно обговорювалася в різних середовищах. Одним з авторів цієї ідеї був колишній міністр освіти, Герой України Іван Вакарчук. Департамент освіти отримав доручення від голови обласної адміністрації Максима Козицького розробити Положення і ми спільно з Експертною радою та представниками громадських організацій, представниками УГКЦ розробили таке положення», - розповів Олег Паска.

Минулого тижня голова Львівської обласної адміністрації Максим Козицький підписав розпорядження Про затвердження Положення про премію імені Митрополита Андрея (Шептицького) у 2023 році.

Проведення Конкурсу має на меті привернути увагу суспільства до одного із найвидатніших національних і духовних лідерів України Митрополита Андрея графа Шептицького та його діяльності у різних суспільних сферах: економічній, політичній, соціальній, духовній, а також інструментом, здатним вплинути на забезпечення сталого розвитку науки, меценатства, підприємництва, державності, духовно-культурного і соціального середовища Львівщини й України.

Премія є нагородою за вагомі внески в розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури, а також за створення наукових праць, що мають велику наукову та практичну цінність й належать до царин, які перебували у полі уваги Митрополита: богослов’я, мистецтвознавства (у розрізі української ідентичності), краєзнавства, медицини (у розрізі подолання негативних наслідків війни), педагогіки, екології.

У 2023 році в конкурсі можуть взяти участь:
- студенти закладів вищої та фахової передвищої освіти,
- дослідники (науковці),
- працівники медицини, освіти, науки, органів державного управління, місцевого самоврядування,
- підприємці,
- меценати
- громадські діячі Львівської області

Премія і звання лауреата Премії присуджується у двох номінаціях:
1) за створення наукових праць:
2) за вагомі внески у розвиток меценатства, підприємництва, державності, культури.

«Слід зазначити, що тій самій особі премія вручається лише один раз з за життя. Розмір премії встановлюється щорічно головою Львівської обласної адміністрації, головою Львівської обласної ради», - зазначив Олег Паска.

Серед номінантів визначаються два переможці, яким присвоюються звання лауреатів Премії, вручаються пам’ятні відзнаки і дипломи та виплачується грошова винагорода в сумі 200 тисяч гривень кожному за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на 2023 рік.

Премія вручатиметься в урочистій обстановці 01 листопада 2023 року, у день відходу до вічності праведного Митрополита Андрея графа Шептицького.

«Ця премія засновується з метою належного вшанування пам’яті Митрополита Андрея Шептицького – одного з будівничих не тільки церкви, але й держави, людини яка багато зробила в тому числі для молоді, для розвитку культури, мистецтва, богослов’я тощо», - підсумував Олег Паска.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ

Охочі взяти участь в Конкурсі подають до Департаменту такі документи:

  • клопотання про присудження Премії за однією з номінацій, визначених в пункті 4 розділу І цього Положення, в якому зазначається: прізвище, ім’я, по батькові номінанта; місце роботи або діяльність, яку представляє; наявність державних нагород, контактний номер телефону та адреса електронної пошти чи інший засіб зв’язку; номінацію, на яку претендує);
  • витяг з протоколу зборів, засідання (у разі подачі документів у номінаціях за наукові статті);
  • інформаційна довідка з характеристикою наукової праці або внеску особи, що стали підставою для порушення клопотання (головним критерієм при цьому мають бути наявність високих здобутків у відповідній діяльності, активна участь у суспільному житті);
  • копії документів про особисті досягнення номінанта (дипломи, відзнаки тощо);
  • копії (фотокопії) публікацій, відгуків у засобах масової інформації на подану наукову працю або особистий внесок номінанта;
  • копію паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків номінанта, крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті;
  • копію студентського квитка, диплома про науковий ступінь, вчене звання (за наявності);
  • згоду номінанта на обробку персональних даних.


Документи на здобуття Премії приймаються до 30 вересня 2023 року і подаються до Департаменту особисто або надсилаються через засоби поштового, електронного зв’язку на адресу: 79000, м. Львів, вул. Просвіти, 4А, [email protected]) з позначкою «Премія імені Митрополита Андрея Шептицького».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ