Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині суди оштрафували на 17 тис. грн двох порушниць правил карантину

В Єдиному державному реєстрі судових рішень з’явилися перші "невідмовні" постанови місцевих судів Львівської області про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адмінпорушення.

Йдеться про постанови Миколаївського райсуду та Червоноградського міського суду, згідно з якими адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі 17 тис. грн були накладені на двох місцевих жительок.

Постановою судді Миколаївського райсуду Львівської області Карбовніка І. М. винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КупАП, було визнано мешканку с. Гірське Миколаївського району. Дана громадянка, як зазначено в рішенні суду, «з автомобіля марки "Мерседес Бенц Віто" здійснювала торгівлю сільськогосподарськими продуктами, у зв’язку з чим своїми діями порушила правила щодо карантину людей і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб».

Рішенням судді Червоноградського міського суду Грабовського В.В. штраф за порушення правил карантину було накладено на продавця-флориста квіткового кіоску «Жасмин», яка «здійснила продаж квітки, не виконуючи вимоги п.п. 3 п. 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211 про заборону з 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. роботи суб`єктів господарювання».

Як відомо, з 17 березня 2020 року є чинною нова редакція Кодексу про адміністративні правопорушення: кодекс доповнено статтею 44-3, яка встановлює відповідальність за порушення правил карантину людей.

Штрафи за порушення карантину, санітарних правил і рішень місцевої влади з питань боротьби з інфекційними хворобами становлять від 17 до 34 тис. грн для громадян і від 34 до 170 тис. грн – для посадових осіб.

За наявною інформацією, станом на 13 квітня в судовий реєстр внесено близько 30 постанов місцевих судів Львівської області про притягнення осіб до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адмінпорушення. Водночас у більшості випадків суди відмовляли в притягненні до адміністративної відповідальності особи за  порушення правил карнатину людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ