Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть посадовця сільради

Судитимуть реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із сільських рад Львівської області, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою реєстратора речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із сільських рад області за ч.2 ст.367 КК України, тобто у вчиненні службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

У ході досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, неналежно виконуючи свої службові обов’язки на підставі документів, які не передбачені Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» як підстава для державної реєстрації права власності, а також жодним чином не підтверджують набуття права власності, безпідставно зареєстрував за юридичною особою право приватної власності на комплекс будівель загальною вартістю більше 3 млн грн, який належить одній із районних рад Львівської області.

Під час досудового розслідування на згадане майно накладено арешт. Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано для розгляду по суті до Пустомитівського районного суду Львівської області.

У разі визнання винним, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ