Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Фінляндії можуть запровадити повну заборону на купівлю нерухомості росіянами

Міністерство оборони Фінляндії завершило розробку законопроєкту, який пропонує повністю заборонити операції з нерухомістю в країні для російських громадян та юридичних осіб.

Про це пише УП з посиланням на голову фінського Міноборони Антті Хяккянен. 

 Як пояснив Хяккянен, купівля нерухомості у Фінляндії є частиною спроб росії вплинути на фінську владу, а її заборона також виправдана з огляду на повномасштабну російську агресію проти України.

Ми підготували законопроєкт про повну заборону на операції з російською нерухомістю. Як виняток, громадянам росії, які проживають у Фінляндії з посвідкою на постійне проживання, буде дозволено купувати нерухомість. В іншому випадку буде повна заборона", – додав він.

Як зазначає видання, у разі ухвалення законопроєкту громадянам росії більше не буде дозволено купувати, наприклад, окремі будинки, дачі, землю, комерційну нерухомість і склади у Фінляндії.

"Я вважаю, що існує потреба в повній забороні. Юридичне обґрунтування полягає в тому, що особи чи компанії з країни, яка перебуває у стані війни, тобто росії, не можуть купувати нерухомість у Фінляндії", – вважає фінський міністр оборони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ