Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває підготовка до «Репід Трайдент-2018»

На Львівщині завершилась перша конференція із планування наймасштабніших спільних сухопутних навчань підрозділів Збройних Сил України та армійських підрозділів іноземних держав у поточному році «Репід Трайдент-2018». Про це повідомили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів).

Представники командування Сухопутних військ ЗС України та військово-тренувальної місії ЗС США, а також військовослужбовці армій понад 10 країн-учасниць НАТО та партнерів Північноатлантичного Альянсу у п’ятницю 2 лютого підбили підсумки своєї роботи за тиждень.  

Відповідно до концепції серії навчань «Репід Трайдент», у 2018 році українські військовослужбовці продовжуватимуть тренування разом з іноземними партнерами у діях в складі коаліційних сил під час операцій миротворчого та стабілізаційного характеру. За сценарієм, нашим воїнам під час «Репід Трайдент-2018» доведеться протидіяти гібридним загрозам, а також поділитись власним бойовим досвідом, набутим  під час участі у Антирерористичній операції із колегами з-за кордону.

Попередньо сплановано, що у проведенні навчання братимуть участь понад 2 тисячі українських військовослужбовців, а також солдати та офіцери з 10 держав – членів НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру». Також будуть залучені військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Проведення навчання заплановано на другу половину  2018 року. До офіційного початку тренувань, організатори «Репід Трайдент-2018» зберуться разом ще як мінімум двічі для того, щоби остаточно затвердити план проведення навчання та доопрацювати спільні документи щодо його проведення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ