Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває тренінг з інклюзивності

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
З 1 до 4 жовтня у львівському музеї Митрополита Андрея Шептицького проходить тренінг «Інклюзивність та доступність об’єктів бізнесу, їхньої продукції та послуг, а також ефективна комунікація з особами з інвалідністю». Про це повідомляє Львівська ОВА.

Захід об’єднав представників місцевого самоврядування, відповідальних за розвиток туризму та економіки, а також експертів у сфері безбар’єрності. 

Метою навчання є надання учасникам теоретичних знань і практичних навичок для впровадження інклюзивних ініціатив у їхніх громадах. Основні теми включають рівність, доступність, універсальний дизайн та методики аудиту доступності об’єктів туристичного бізнесу.

Керівник управління туризму та курортів ЛОДА Тарас Лозинський, який був присутній на відкритті заходу, наголосив на важливості його проведення. 

«Під час повномасштабного вторгнення питання інклюзивності стало особливо актуальним. Ми зіштовхнулися з викликами щодо облаштування просторів та комунікації з людьми з інвалідністю. Цього потребують і громадськість, і бізнес», –  зазначив Тарас Лозинський.

Він також розповів про успішні проєкти в області, спрямовані на покращення інклюзивності та доступності. Серед них: створення освітнього серіалу «Безбар’єрність у галузі гостинності» для платформи Дія.Освіта, який можна переглянути за посиланням; походи в гори за допомогою спеціального крісла «джульєтка», яке дозволяє людям з порушенням опорно-рухового апарату підійматися на вершини завдяки волонтерам; проєкт «Терапія мандрами», що включає гірські походи, сплави на байдарках, кінні прогулянки та культурно-пізнавальні екскурсії для захисників і захисниць України, серед яких є багато людей з інвалідністю. 

Тарас Лозинський говорив про необхідність проведення аудиту туристичних локацій на предмет доступності. Заклади, що пройдуть таку перевірку, отримають експертні рекомендації щодо вдосконалення умов для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп.

Під час зустрічі зазначиили, що наразі близько 22% населення України становлять люди з інвалідністю, і ця цифра значно зросла через війну. 

Андрій Мацелюх, експерт з культурно-туристичної безбар’єрності та директор ЛАРТ, підкреслив важливість співпраці громади, влади та бізнесу для реалізації інклюзивних ініціатив. «Людство йшло до цього роками, і завдяки стандартам ДБН та стратегії безбар’єрності України,  а також міжнародним нормативним документам тепер є реальні можливості для впровадження змін», –  зазначив він. 

Захід організований ГО «Агенція трансформацій M.CLASS» у межах проєкту «Двигуни громад» за фінансової підтримки USAID через проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ