Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині тривають профілактичні заходи «Маневрування»

На Львівщині стартували профілактичні заходи під умовною назвою «Маневрування», що триватимуть до 20 березня. Правоохоронці відзначають: основною метою відпрацювання є зниження рівня аварійності на території області. Про це повідомили у відділі ЗБДР та СЗ управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції у Львівській області

Під час проведення заходів працівники поліції звертатимуть особливу увагу на виявлення порушень правил маневрування, обгону, проїзду перехресть та пішохідних переходів.

Нагадуємо керманичам, що перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху слід неодмінно переконатися, що це буде безпечним.

Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом, водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху у цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише у одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою.

Зверніть увагу! Розворот забороняється у таких місцях:
- на залізничних переїздах;
- на мостах, шляхопроводах, естакадах і під ними;
- у тунелях;
- за видимості дороги менше 100 м хоча б в одному напрямку;
- на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадку дозволеного розвороту на перехресті;
- на автомагістралях, а також на дорогах для автомобілів, за винятком перехресть і місць, позначених дорожніми знаками 5.26 («Місце для розвороту») чи 5.27 («Зона для розвороту»).

Під руху транспортного засобу заднім ходом, водій не повинен створювати небезпеки чи перешкод іншим учасникам руху, а у випадку необхідності – керманичу слід звернутися за допомогою до іншої особи. При цьому, потрібно бути надзвичайно обережним, аби уникнути наїзду на пішоходів чи перешкоду.

Правоохоронці закликають водіїв бути завжди уважними за кермом, не легковажити власною безпекою, сумлінно дотримуватися Правил дорожнього руху!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ